Že tretje leto se bodo v različnih krajih po Sloveniji v prihajajočem počitniškem času odvili rokodelski tabori, ki so namenjeni mladim med 12 in 17 leti. Vabimo vas k rokodelskemu druženju in ustvarjanju!

Člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije na pobudo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport med poletnimi počitnicami organizirajo Slovenski rokodelski tabor 2024, ki bo potekal v kar devetih slovenskih krajih, kjer delujejo rokodelski centri: v Ribnici, Veržeju, Rogatcu, v Kamniku, Moravčah, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Idriji in Slovenj Gradcu. Z rokodelci bo lahko ustvarjalo več kot 80 otrok in mladih.

Vsi tabori omogočajo mladim, da spoznajo in se preizkusijo v različnih rokodelskih veščinah, da razvijajo potrebne spretnosti za izdelavo določenih izdelkov, da spoznajo materiale za izdelavo in da dobijo lastno izkušnjo aktivnega dela. Vse tabore vodijo mentorji rokodelci in rokodelke, ki so strokovnjaki na svojem področju. Ob vsem tem pa seveda mladim omogočamo druženje s sovrstniki, spoznavanje okolice in narave ter predvsem zelo ustvarjalnost preživljanje poletnih počitnic.

Tabori imajo omejeno število udeležencev, en udeleženec lahko obišče en tabor, saj želimo udeležbo omogočiti čim več mladim. Prijave na tabor preko prijavnega obrazca so obvezne.

Ker tabore financira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, so za udeležence brezplačni.

Podrobnejše informacije

 

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja