V samostanu Mekinje v Srcu Slovenije je bila v četrtek, 30. 8. 2018, odprta razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije »Zgodbe rok in krajev«. Razstava prikazuje izdelke kar 30 rokodelcev iz območja LAS Srce Slovenije, ki sodelujejo v projektu Zgodbe rok in krajev. Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru vse do 25. 9. 2018.

Skupaj z oblikovalko Jano Vilman Proje so rokodelci iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravce in Šmartno pri Litiji poskušali izboljšati oblikovno podobo in funkcionalnost svojih izdelkov. Razmišljali so tudi o razvoju novih izdelkov v kontekstu zgodb naših krajev, ki izvirajo iz naše kulture in tradicije.

V Mreži rokodelcev Srca Slovenije je povezanih že več kot sto rokodelcev, ki tradicionalna znanja iz preteklosti nadgrajujejo s sodobnimi priložnostmi. Preko projektov, kot je Zgodbe rok in krajev, jih v Srcu Slovenije spodbujajo k povezovanju, nadgrajevanju znanj, višji kakovosti in izmenjavi izkušenj. Zanje in z njimi odpirajo nove tržne poti, jih promovirajo in iščejo nove priložnosti. Tako postaja Srce Slovenije vse bolj znamka, ki povezuje ljudi. Ljudi, ki tukaj živijo in ustvarjajo. Ustvarjajo s srcem!

Projekt Zgodbe rok in krajev je sofinancira s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ob slovenski podelitvi certifikatov sta bili odprti tudi razstavi Izbrani izdelki Srca Slovenije in Zgodbe rok in krajev, ki prikazujejo rokodelske izdelke Srca Slovenije.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja