V rokodelskem centru Ribnica, je 25. oktobra 2017 pri LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe potekal prvi skupni nacionalni dogodek partnerjev projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev. Na dogodku se je srečalo vseh 11 LAS (lokalnih akcijskih skupin), njihovi predstavniki in rokodelci, ki se želijo vključiti v projekt Zgodbe rok in krajev, ki se bo odvijal v letošnjem in prihodnjem letu.

Navzoče so pozdravili Jože Levstek, župan Občine Ribnica, Polona Rigler Grm, direktorica Rokodelskega centra Ribnica, kjer je tudi srečanje potekalo, in Blaž Milavec, podpredsednik LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe. Po uvodnih pozdravnih govorih je Jožica Amadea Demšar, vsebinski vodja tega projekta, na kratko predstavila izzive rokodelstva in širšo predstavitev projekta.

Drugi del uvodnega srečanja je bil namenjen predstavitvi vseh 11 lokalnih akcijskih skupin, ki sodelujejo v samem projektu, in sicer so bili predstavljeni specifični izzivi in prednosti posameznega območja na področju rokodelstva. V nadaljevanju je Saša Ceglar Vidmar, predstavnica LAS Srce Slovenije, ki je vodilni partner v tem projektu, predstavila še izhodišča za uspešno nadaljnje izvajanje projektnih aktivnosti.

Zadnji del uvodnega srečanja pa je bil namenjen individualnim vprašanjem posameznih LAS. Srečanje se je zaključilo z ogledom Rokodelskega centra Ribnica in same Ribnice.

Izjave in novica o dogodku na spletni strani Radia 1. 

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja