V parku Brdo pri Kranju je 11. junija je v okviru Slovenskega rokodelskega festivala potekal osrednji dogodek, ki je združil rokodelce in rokodelke iz cele Slovenije. Bogat program, bogat obisk in izjemno pozitivna energija so napolnili park.
Na stojnicah se je s svojim rokodelskim delom predstavljalo preko 50 rokodelcev in rokodelk iz cele Slovenije. Potekal je poseben otroški program, številke rokodelske delavnice za vse starosti, knjižnica na prostem in skupnostni kotiček. Skupaj s Slovenskim etnografskim muzeje, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in fotografinjo Jano Jocif smo pripravili tri razstave na prostem, v Kongresnem centru Brdo pa je potekala okrogla miza na temo Mladi in rokodelstvo – obujanje rokodelskih poklicev.

Vsi skupaj smo preživeli izjemno lep dan, ki je rokodelstvu dal posebno mesto. Kljub temu, da je rokodelstvo velikokrat odmaknjeno na rob smo vsi skupaj dokazali, da je še kako živo in bogato. Predvsem zaradi posameznikov in posameznic, ki rokodelsko znanje in veščine še ohranjajo in nadgrajujejo. To področje je še kako aktualno v sodobnem času, ko se soočamo s številnimi družbenimi in okolijskimi izzivi, ko stremimo k trajnosti in odgovornem odnosu do družbenega in naravnega okolja – vse to podpira rokodelstvo, njegovi principi dela in tradicionalna znanja prevedena v sodobni čas.

Dogodek je finančno omogočilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Fotografije Jana Jocif

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja