Slovenski etnografski muzej (SEM) vabi kot partner v medinstitucionalnem projektu Trienale rokodelstva vabi v petek, 1. decembra 2023 ob 13.00, na odprtje razstave TRIENALE ROKODELSTVA v SEM na Metelkovo ulico 2, v Ljubljani. Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije se po uspešni predstavitvi v Koroški galeriji likovnih umetnosti seli v SEM. Odprl jo bo zasl. prof. dr. Janez Bogataj. Na ogled do 3. marca 2024.

Razstava prispeva k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja. Partnerji razstave so Slovenski etnografski muzej (SEM), Koroški pokrajinski muzej, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Mestna občina Slovenj Gradec in Ministrstvo za kulturo RS.

Vzporedno bo od 13. decembra 2023 do 10. marca 2024 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na ogled 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki so bili izbrani v okviru javnega poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti. Poziv je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal Center za kreativnost.

Več o razstavi …

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja