Po uspešni lanskoletni prvi izvedbi rokodelskih taborov so člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije na pobudo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport med poletnimi počitnicami v mesecu juliju ponovno organizirali Slovenski rokodelski tabor 2023. Tabor je potekal v kar devetih slovenskih krajih, kjer delujejo regijski rokodelski centri: v Ribnici, Veržeju, Rogatcu, v Šmartnem pri Litiji, Moravčah, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Idriji in Slovenj Gradcu. Rokodelski tabor za mlade so eden od načinov prenosov rokodelskega znanja na mlajše generacije, kar je pomembno za ohranjanje in razvoj rokodelstva.

Mladi med 12 in 17 let so imeli priložnost aktivno preživeti del poletnih počitnic in pobliže spoznati rokodelstvo kot eno izmed poklicnih možnosti. V Veržeju in Slovenski Bistrici je tako potekal tabor lončarstva, v Ribnici in Škofji Loki so udeleženci ustvarjali z lesom, v Rogatcu je bila tema tabora steklarstvo, v Moravčah polstenje, v Litiji lončarstvo in keramika, v Idriji klekljanje in tkanje, v Slovenj Gradcu pa oblikovanje keramike in sitotisk.

Foto utrinki izvedenih rokodelskih taborov:

Vsi utrinki so zbrani na FB: Konzorcij RC Slovenije https://www.facebook.com/Konzorcij.rcs in na spletni strani www.rokodelci.si

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja