Slovenski rokodelski festival je festivalski dogodek, ki od leta 2015 povezuje prireditve regijskih rokodelskih centrov, članov Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Dogodki vsako leto potekajo od maja do novembra, letos pa mreži dogodkov dodajamo še osrednji vseslovenski rokodelski dogodek, ki bo v nedeljo, 11. 6. 2023, med 10. in 16. uro potekal na Brdu pri Kranju.

Osrednji del dogodka je rokodelski sejem, na katerem se s svojimi izdelki in prikazom rokodelskih veščin predstavljajo rokodelci in rokodelke iz vse Slovenije.

Ob 11.00 bo v Kongresnem centru potekala okrogla miza Rokodelstvo in mladi: obujanje rokodelskih poklicev.

Čez dan se bodo v parku zvrstile različne rokodelske delavnice za odrasle, bogat otroški program, ogledali si boste lahko razstave na prostem, obiskali knjižnico na prostem in poslušali pripovedke.

Za kulinarično ponudbo bo na Račjem otoku poskrbela odlična kulinarična ekipa JGZ Brdo.

Vabljeni, da se nam pridružite, vstop na dogodek je prost. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/795393188514628

Doživite rokodelstvo in spoznajte rokodelce in rokodelke iz cele Slovenije od blizu!

Glavni organizator dogodka je Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije. Izvedbo osrednjega dogodka Slovenskega rokodelskega festivala 2023 finančno podpira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja