24. april 2019 – V soboto in nedeljo, 4. in 5. maja 2019, bo že dvajsetič ob osnovni šoli Trzin potekala tradicionalna prireditev Florjanov sejem. Program bo obogaten z mednarodnim folklornim festivalom in 20. obletnico Turističnega društva Trzin.

Tudi letos bodo program popestrili rokodelski prikazi in prikazi kmečkih opravil, ki jih bodo pripravila številna sodelujoča društva, na stojnicah ne bo manjkalo odličnih izdelkov. Obiskovalce bo zabavala gasilska povorka, poskrbljeno bo za bogat program s petjem, plesom, za zabavo za otroke ter za lačne in žejne.

Mednarodni folklorni festival, ki vedno privabi številne obiskovalce in vse države, bo v soboto popoldne, ko se bo ob godbi na pihala predstavila pisana povorka plesalcev. Poleg domačih skupin Trzinka se bodo na odru vrtele še štiri druge skupine iz slovenskih pokrajin, obiskovalci bodo uživali še ob srbskih in madžarskih plesih. Pika na i pa bo obeležitev 20-letnice delovanja Turističnega društva Trzin, ki deluje vsa leta tako na turističnem kot tudi rokodelskem področju in je pomemben član Mreže rokodelcev Srca Slovenije. V letošnjem letu se Florijanov sejem prvič pridružuje celoletnemu festivalskemu dogajanju Slovenskega rokodelskega festivala 2019 in bo tako gostil rokodelce tudi iz drugih slovenskih pokrajin.

    

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja