Letos mineva 20 let od vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Osrednje praznovanje obletnice je potekalo na dan Evrope, 9. maja, v Novi Gorici, kjer smo se na festivalu dobrih EU zgodb na povabilo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport predstavljali tudi člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Pestro dogajanje se je pričelo že v dopoldanskem času, popoldan pa je na Bevkovem trgu v središču Nove Gorice potekala predstavitev uspešnih projektov, izvedenih s pomočjo evropskih sredstev.

Na dogodku, ki je ponudil pregled dveh desetletij slovenskega članstva v EU, so lahko gostje in obiskovalci uživali v pestrem programu za vse generacije. Predstavniki ministrstev, javnih agencij, Evropskega potrošniškega centra, Direktorata za razvojna sredstva in drugi, ter predstavnice Rokodelskega centra Ribnica in Centra domače in umetnostne obrti Slovenska Bistrica smo predstavljali projekte, ki smo jih izvedli s pomočjo evropskih sredstev.

Mimoidoči so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi uspešnih projektov in z navdušenjem posegali po pripravljenem promocijskem gradivu. Celodnevno dogajanje je sklenila večerna državna proslava.

Anja Zamuda

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja