15. april 2019 – Rokodelski center DUO Škofja Loka vabi na odprtje razstave »ROKODELCI MED SNEŽNIKOM IN NANOSOM«, ki bo v torek, 16. 4. 2019, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34).

Na ogled postavljajo kreativnost, znanje in domišljijo rokodelcev in oblikovalcev, ki ustvarjajo v objemu dveh večjih gora, kraških jam, presihajočih jezer in burje. Kljub slikovitim naravnim danostim ustvarjajo različne izdelke. Iz naravnih in umetnih materialov, pa tudi iz smeti. Njihovi pristopi k oblikovanju so tradicionalni, sodobni ali mešanica obojega. Poleg izdelkov posameznikov, ki ustvarjajo samostojno, pa razstavljamo tudi rezultate celoletnega projekta Zgodbe rok in krajev, ki je lani v ospredje postavil rokodelstvo. Pod mentorstvom skupine Oloop design so nastali izdelki, ki predstavljajo sodobne veščine v kombinaciji s kulturno dediščino in zgodovinskimi, mitološkimi ter naravnimi danostmi krajev, kjer izdelki nastajajo.

Ustvarjalne roke: Edita Čotar, Dejan Žnidaršič, Tadeja Pecman Penko, Mateja Premrl, Sonja Prosen, Mateja Vekar Kafol, Jana Šepec, Tatjana Udovič, Srečko Likar, Damjana Kaluža, Helena Knaflc, Tina Renko, Simon Modrijan, Maja Modrijan.

O dogodku: https://www.facebook.com/events/261162468171226/

Razstava je na ogled do 18. maja 2019.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja