Mladi, ki so se udeležili poletnega Rokodelskega tabora v Slovenj Gradcu, so bili s strani Koroškega pokrajinskega muzeja povabljeni k sodelovanju pri razstavi Trienale rokodelstva 2023. Njihovi rokodelski izdelki so bili tako od začetka septembra pa vse do začetka novembra 2023 na ogled v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja, kjer so si jih lahko ogledali obiskovalci iz vse regije.

Trienale rokodelstva je nasledilo vseslovensko bienalno razstavo domačih in umetnostnih obrti, ki jo v Slovenj Gradcu organizirajo že od leta 1977. Čeprav so določene tradicionalne obrti že skoraj zamrle, se v zadnjih letih vedno več izdelovalcev, tudi mlajših, spogleduje s sodobnim rokodelskim ustvarjanjem, ki sodi v sam vrh slovenske rokodelske ustvarjalnosti. Spoznavanju z rokodelstvom je bil namenjen tudi rokodelski tabor v Slovenj Gradcu, na katerem so mladi spoznavali oblikovanje gline in sitotisk, tako z vidika tradicionalnega kot sodobnega oblikovanja. Ob koncu tabora je ekipa muzeja skrbno izbrala izdelke desetih mladih udeležencev tabora in jih postavila kot spremljevalno vsebino k razstavi Trienale rokodelstva 2023.

Čestitamo vsem mladim rokodelcem in se zahvaljujemo Koroškemu pokrajinskemu muzeju za podporo, ki jo namenjajo rokodelstvu.

Ekipa Podjetniškega centra Slovenj Gradec

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja