28. november 2018 – Vabljeni v Postojno, Pivko in Ilirsko Bistrico k ogledu razstav z rokodelsko tematiko. Razstave prikazujejo celoletno dogajanje v sklopu projekta Zgodbe rok in krajev, kot se je izvajal na območju Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom. Razstava bo na ogled od 11. decembra 2018, ko bo potekalo tudi odprtje, do 11. januarja 2019.

Otvoritev osrednje razstave rokodelskih izdelkov v Postojni: torek, 11. december 2018

ob 17.00: brezplačen voden ogled etnološkega dela muzeja
ob 18.00: otvoritev prodajne razstave s pogostitvijo

Trajanje razstave: 11. december 2018 – 11. januar 2019

Razstava je prikaz celoletnega projekta Zgodbe rok in krajev, ki se je izvajal na območju LAS med Snežnikom in Nanosom v občinah Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica, ter je v ospredje postavil rokodelstvo. Manjša aktivna skupina lokalnih ustvarjalcev je pod različnimi mentorstvi razvila nove izdelke. Ti predstavljajo sodobne veščine, kulturno dediščino in zgodovinske, mitološke ter naravne lastnosti krajev, kjer izdelki nastajajo.

Avtorji razstavljenih izdelkov: Edita Čotar, Sonja Prosen, Srečko Likar,Mateja Premrl, Tina Renko, Tatjana Udovic,Mateja V. Kafol, Art Kaluža,Jana Šepec, Helena Knafelc, Jelka Žvokelj
Mentorici razvoja izdelkov: Jasminka Ferček, Tjaša BavconOloop Design
Vodja projekta: Maja ModrijanDestilator

Vzporedni spremljajoči fotografski razstavi projekta:
Krpanov dom, Pivka, Prečna ulica 1
TIC Ilirska Bistrica, Dom na Vidmu, Gregorčičeva cesta 2

Operacijo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter občine Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja