Prihaja praznični čas – čas druženja, obdarovanja in lepih želja … Vabimo vas, da tokrat namesto nakupovalnih središč obiščete rokodelske centre, si ogledate odlične razstave, se udeležite zanimivih rokodelskih delavnic in tečajev ter preverite izbrano ponudbo pristnih in kvalitetnih rokodelskih izdelkov in doživetij, ki so lahko čudovita darila. Dobrodošli v Center domače in umetnostne obrti (CDUO) Slovenska Bistrica, kjer do 8. decembra 2023 gostimo razstavo 9. bienala otroške keramike Terra mystica. Bienalna razstava, ki jo organizira Društvo likovnih pedagogov Primorja, je v preteklih letih v slovenskem merilu pridobila sloves razstave z najboljšimi primeri otroške keramike. Na ogled je več kot 70 del, ki so jih ustvarili učenci z enajstih slovenskih šol.

V sredo, 13. decembra, v razstavnem delu CDUO odpiramo člansko razstavo Društva Majolika z naslovom Majolika skupaj. Stvaritve članic in članov vseh treh sekcij – keramični izdelki in skulpture, slike različnih formatov ter rokodelski izdelki iz volne, lanene vrvice, kamna, stekla, aluminija … so lahko tudi izvirna pozornost. Z nakupom storite korak v smeri odgovornega potrošništva in podprete domače ustvarjalce, svoje obdarovance pa presenetite s kvalitetnimi in uporabnimi darili z dodano vrednostjo.

Če niste povsem prepričani, s čim bi svoje obdarovance najbolj razveslili, jim lahko poklonite darilni bon za izdelke ali ustvarjalna doživetja z glino, ki jih izvajamo v CDUO. Za mlade radovedneže, ki radi raziskujejo glino, spoznavajo njene lastnosti ter prostoročno in na lončarskem vretenu oblikujejo različne izdelke po svojih zamislih, v centru pod vodstvom izkušene mentorice potekajo Glinene urice.

Za odrasle ustvarjalne navdušence v teh dneh izvajamo začetni tečaj oblikovanja keramike Odkrivajmo glino in sebe, ki zajema spoznavanje gline in njenih zakonitosti, osnovne načine prostoročnega oblikovanja in zbiranje prvih vtisov na lončarskem vretenu. Tečaj predstavlja odmik od rutine vsakdana in priložnost za razvijanje ustvarjalnih idej.

Praznično dogajanje v CDUO pričenjamo 7. decembra z Božično pravljico – delavnico izdelave vitraža v Tiffany tehniki, na kateri bodo pod vodstvom oblikovalke in umetnice Olge Rezanove nastajale namizne novoletne jelke, okraski, svečniki, obeski in drugi izdelki iz stekla. Delavnica bo lep uvod v prihajajoče decembrsko dogajanje v Gradu Slovenska Bistrica, ki ga bomo z veseljem soustvarjali.

Anja Zamuda, Zadruga CDUO Slovenska Bistrica

 

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja