18. maj 2018 – Partnerstvo LAS Zasavje je v sredo, 16. maja 2018, v okviru dogodka Parada učenja 2018, ki ga je organizirala Zasavska ljudska univerza, sodelovalo s predstavitvijo projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev in rokodelcev, ki sodelujejo v tem projektu. Rdeča nit predstavitve je bila predstavitev projekta Zgodbe rok in krajev, s katero želijo oživiti rokodelsko mrežo v Zasavju in vzpodbuditi lokalno okolje, da čim bolj aktivno pristopi k širjenju rokodelstva na tem območju.

Na stojnici so se predstavili lokalni rokodelci s svojimi izdelki: ročno izdelano keramiko, voščilnicami in slikami na osnovi quilling tehnike, cvetja iz das mase, unikatnim nakitom iz različnih materialov, lesenimi izdelki (podstavki, deske …) in volnenimi izdelki in igrač iz volne ter drugih materialov. Prav tako se je ob stojnici vršil praktični prikaz izdelovanja cvetja iz das mase ter voščilnic z uporabo quiiling tehnike.

Glede na veliko zanimanje za izdelke, ki so se razstavljali na stojnici, v Zasavju ponosno ugotavljajo, da se med ljudmi zbuja pozitivna zavest o pomenu rokodelstva in rokodelskih izdelkov.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja