6. marec 2019 – V kreativnem centru Kreativnice v Škofji Loki je v zadnjih nekaj mesecih potekal kreativni izziv … Kaj vse je nastalo s povezovanjem industrije, ki proizvaja kakovosten material, jersey pletivo, in kreativne skupnosti, oblikovalcev ter oblikovalk in ustvarjalk, ki ročno izdelujejo unikatne tekstilne izdelke? Odprtje razstave oblikovalskih rešitev kreativnega izziva bo v torek, 12. 3. 2019, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34). 

Razstava govori o raziskovanju možnosti uporabe bombažnega pletiva jersey, ki nastaja v Gorenjski predilnici Škofja Loka … Iz pletiva je v sodelovanju  različnih oblikovalcev in ustvarjalk nastala skupina izdelkov, ki lahko v vsakem domu ustvarijo toplino in udobje bivanja. Zgodbo o razvoju izdelkov z visoko dodano vrednostjo lokalne proizvodnje so ustvarjali Luka Zajc, Lili Panjtar, Anja Musek, Darja Rant, Ladka Peneš, Mojca Pretnar in Nives Lunder.

Oblikovani izdelki, ki jih predstavljamo na razstavi, ustvarjajo prostor udobja in varno zavetje za prijetno preživljanje družinskega prostega časa.

Predstavljene so oblikovalske rešitve za izdelke, ki jim je skupna visoka funkcionalna in estetska vrednost ter lokalna izdelava.

Na razstavi boste izvedeli tudi, kdo so Brane, Mitja, Poldi in drugi …

Razstava bo na ogled do 13. aprila 2019.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja