Rokodelski center Ribnica vabi k vpisu v pletarsko in lončarsko šolo, ki bosta potekali od začetka oktobra 2022 do konca marca 2023, enkrat tedensko po dve uri v določenem terminu.

V Pletarski šoli se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke.

Lončarska šola – začetno vreteno pa je namenjena vsem, ki vas zanima oblikovanje gline na lončarskem vretenu. Poudarek bo na spoznavanju gline in njenem ročnem oblikovanju tern osnovah oblikovanja gline na lončarskem vretenu (centriranje, cilinder). Po osvojenem centriranju boste izdelali tudi nekatere manjše tradicionalne izdelke. Vse izdelke se boste naučili tudi glazirati.

Cena pletarske šole je 260 eur, lončarske šole pa 300 eur.

Za več informacij in prijave, ki jih zbirajo do 25. septembra, so vam na voljo na elektronskem naslovu katja.zagar@rc-ribnica.si ali na telefonski številki 01/8361-120.

 

 

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja