Poletje je v polnem zamahu, a že zdaj se veselimo prihajajočega dogodka, ki bo še dodatno obogatil to sezono. Z veseljem sporočamo, da bo tudi na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju (MOS 2023) aktivno sodeloval Konzorcij rokodelskih centrov, kjer bo s svojimi člani predstavljal bogastvo in veščine naših talentiranih rokodelcev. Vabimo vas, da nas obiščete med 13. in 17. septembrom.

Vse dni sejma vas vabimo, da nas obiščete v hali L1, kjer boste imeli edinstveno priložnost se preizkusiti v posameznih rokodelskih veščinah. Interaktivni pristop bo omogočil pristno doživetje in navdušil obiskovalce. Razpored prikazov obrti je sledeč:

📆 Sreda, 13.9.2023: Rokodelski center Ribnica – izdelava leskovih viter in pletel.

📆 Četrtek, 14.9.2023: Rokodelski center Rogatec – pletenje zapestnic iz ličja in tkanje zapestnic na tkalskem glavniku. Iz CDUO Rokodelska zadruga Slovenska Bistrica se nam bosta pridružili lončarka in izdelovalka, ki navdušuje z ročnim kovanjem industrijskega aluminija.

📆 Petek, 15.9.2023: Društvo rokodelcev – Rokodelski center Moravče bo ponudilo pestro paleto rokodelskih spretnosti: spoznali boste postenje, izdelavo rožic iz krep papirja ter izdelavo unikatnega lesenega nakita. Poleg tega se nam bo iz DUO Veržej pridružila Zadruga Pomelaj.

📆 Sobota, 16.9.2023: Rokodelski center Koroška bo navdušil z izdelavo rož iz krep papirja. Razvojni center Srca Slovenije pa nas bo s pletenjem slamnatih kit.

📆 Nedelja, 17.9.2023: Rokodelski center Škofja Loka bo zaključil MOS z dvema izjemnima ustvarjalkama, ki bosta predstavili suho polstenje in izdelavo steklenih izdelkov.

Za izmenjavo mnenj o izzivih ter priložnostih, ki jih prinaša Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva priporočamo udeležbo na osrednjem samostojnem dogodku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport »Slovensko rokodelstvo in rokodelci«, v četrtek, 14.9.2023 v dvorani “Celjanka” v Kongresnem centru, na katerem bodo sodelovali tudi naši predstavniki posameznih konzorcijskih centrov.

Poleg tega ne zamudite priložnosti, da si ogledate razstavne vitrine in pulte v hali L1, kjer bodo naši člani predstavljali svoje izdelke za prodajo. Se vidimo v Celju!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja