Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije se je odzval povabilu Zavoda VIP MARS, nevladne organizacije iz Maribora, ki s projektno podporo Mestne občine Maribor od 1. do 3. decembra 2023 v prostorih Vetrinjskega dvora organizira Festival rokodelcev.

Glavni namen omenjenega festivala je po besedah organizatorjev »povezati in predstaviti staro obrt ter promovirati rokodelce in njihove poklice, ki počasi tonejo v pozabo ali so del kulturne dediščine, ter s pomočjo kulturno-umetnostne vzgoje, kot pedagoške metode, njihova znanja predstaviti širši javnosti«.

Ob predstavitvah starih obrti ter drugih spremljevalnih aktivnostih bo del festivala tudi prodajno-razstavni sejem ustvarjalcev, oblikovalcev in rokodelcev. Dvorišče Vetrinjskega dvora bo v času festivala srednjeveški ambient, na katerem bodo prireditelji dogodka skupaj s partnerji festivala Maistri Marpurgi poustvarili vtis srednjeveškega življenja.

Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije bodo na dogodku v soboto, 2. decembra 2023, med 10. in 13. uro zastopale predstavnice Centra domače in umetnostne obrti Slovenska Bistrica. Na predstavitvenem razstavnem prostoru bodo obiskovalce informirale o delovanju in aktivnostih Konzorcija in rokodelskih centrov ter novostih na področju rokodelstva.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja