Letošnje poletno dogajanje je v rokodelskih centrih, ki smo povezani v Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije, pestro in raznoliko. Bogat program se bo nadaljeval tudi v septembru, ko se bodo zvrstili številni festivalski in drugi dogodki, rokodelski centri in Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije pa se bomo predstavili tudi na letošnjem 54. sejmu MOS v Celju.

Največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji, na katerem se že več kot pol stoletja sklepajo posli, prijateljstva in nove vezi, bo letos potekal od srede do nedelje, od 14. do 18. septembra. Posamezni rokodelski centri se bodo sejma udeležili v okviru Ulice obrti, med 16. in 18. septembrom pa se bomo na povabilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije predstavili tudi skupaj. Kot izvajalci aktivnosti in nosilci podpornega okolja na področju rokodelstva bomo na razstavnem prostoru MGRT predstavili svojo dejavnost in pripravili rokodelske prikaze.

V petek, 16. septembra, bodo na celjskem sejmu sodelovali KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Mreže rokodelcev Srca Slovenije s prikazom pletenja slamnatih kit, Rokodelski center Ribnica s prikazom izdelovanja viter in pletarstva ter Center DUO Slovenska Bistrica, zastopnik Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. V soboto, 17. septembra, se bo s prikazom tkanja na tkalskem glavniku predstavil Rokodelski center Rogatec. V nedeljo, 18. septembra, pa bodo članice Društva rokodelcev – Rokodelskega centra Moravče prikazovale izdelavo cvetja iz krep papirja.

Obiščite nas na 54. sejmu MOS v Celju v petek, soboto in nedeljo med 9. in 18. uro v dvorani L1, v levem predelu razstavnega prostora!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja