Bil je december 2022, čas, ko so začeli v Rokodelskem centru Moravče razmišljati o darilih in lepih željah ob prihajajočem novem letu. Rokodelke so pomislile tudi na tiste, ki svojo jesen življenja preživljajo v Domu upokojencev Domžale. Še posebej pa na tiste, ki jih je življenjska usoda posedla v invalidski voziček in jih zebe v noge.

Odločile so se da ljudi dobre volje povabijo, da namesto novoletnih voščilnic in poslovnih daril namenijo sredstva za nakup volne, iz katerih so nato rokodelke izdelale volnene odeje za stanovalce Doma upokojencev Domžale, med katerimi je tudi precej moravških občanov.

Na povabilo se je najprej odzvalo Društvo krajanov Limbarska gora, nato pa še posamezniki: Sebastjan Zajc, Mirjana Pirc, Mirjam Drnovšek, Trgovina hruška in Sead Ćurak. Zbrali so 400 evrov in za ta znesek kupili volno. Volno so prispevale tudi rokodelke Marija Šmidovnik, Brigita Rozina, Branka Bizjan, Karmen Gačnik in njena mama Berta ter neznana gospa, ki je v dom prinesla vrečko volne. Rokodelke so izdelale 13 odej v velikosti 100 x 100 centimetrov, za vsako je bilo potrebnih 80 do 100 ur dela. Poleg odej so naredile narokavčke za dementne osebe, kape in šale. Hvala vsem kvačkaricam, ki so bile pripravljene sodelovati v projektu: Mariji Šmidovnik, Jani Hančič, Brigiti Rozina, Anici Debevc, Branki Bizjan, Karmen Gačnik in njeni mami Emi.

24. februarja so vse tople izdelke razstavili v Domu upokojencev Domžale in jih izročili bodočim uporabnikom. Poleg zgoraj navedenih izdelkov so podarili še knjige in slike Tomaža Skulja. Branka Bizjan se je odločila, da jim podari punčki iz blaga, ki ju je dobila od rokodelk Brigite Nicoletti in Nataše Pirc, teh so bili še posebej veseli. Z velikim zanimanjem so si stanovalci ogledali razstavo izdelkov, v domu upokojencev pa so pripravili tudi razstavo svojih izdelkov in v zahvalo poklonili velikonočna darilca.

Vsem, ki so sodelovali v tej dobrodelni akciji, se je zahvalila tudi direktorica Doma upokojencev Domžale Nataša Zalokar, ki si želi podobnih akcij, saj imajo v domu okoli 100 oseb na invalidskih vozičkih.

Besedilo: Branka Bizjan

Fotografije: Rokodelci in Dom upokojencev Domžale

 

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja