Od junija 2022 do avgusta 2023 je v okviru Erasmus+ projektov in na osnovi Akreditacije Erasmus za izobraževanje odraslih strokovno osebje Čipkarske šole Idrija izvajalo mednarodne aktivnosti sledenja na delovnem mestu. Aktivnosti sofinancira Evropska unija. Izvedene aktivnosti sledenja na delovnem mestu so v Čipkarski šoli Idrija prispevale k izboljšanju kakovosti izvajanja neformalnega izobraževanja, omogočale načrtno vključevanje strokovnega osebja v mednarodne aktivnosti in prispevale k mreženju z organizacijami, ki se v evropskem prostoru ukvarjajo s čipkarstvom.

V aktivnosti sledenja na delovnem mestu je bilo vključeno celotno strokovno osebje čipkarske šole ter ena od udeleženk izobraževanja za odrasle. Pri realizaciji smo upoštevali Erasmus+ standarde kakovosti, zelene mobilnosti in vključevanja oseb z manj priložnostmi. Aktivnosti sledenja na delovnem mestu so potekale pri gostujočih organizacijah, ki se na različne načine ukvarjajo s čipkarsko dediščino skupnega evropskega prostora na Poljskem, v Italiji, na Češkem, v Bolgariji, Nemčiji in na Cipru.

Z mednarodnimi aktivnostmi so udeleženke spoznavale načine delovanja in obsege aktivnosti s področja čipkarstva v organizacijah gostiteljicah ter krepile strokovne, učne, medkulturne, jezikovne in osebnostne kompetence. S pridobljenimi kompetencami bodo obogatile izobraževalne vsebine za odrasle učeče se osebe v Čipkarski šoli Idrija in izboljšale raznolikost ter kakovost izvedbe izobraževanj za odrasle. Doseženi učni cilji so v skladu s šolskim petletnim Erasmus+ načrtom, ki ga bomo v naslednjih letih realizirali z novimi mednarodnimi aktivnostmi, v katere bodo vključene tudi odrasli, ki se učijo klekljati v Čipkarski šoli Idrija.

Več o projektu lahko preberete na spletni strani https://www.cipkarskasola.si/akreditacija-erasmus-sledenje-na-delovnem-mestu-2022-23/

Metka Fortuna, Čipkarska šola Idrija, foto: arhiv Čipkarske šole Idrija

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja