Začetek septembra v Slovenski Bistrici tradicionalno zaznamuje osrednja občinska prireditev Podobe bistriških domačij, v okviru katere že nekaj let poteka tudi praznik rokodelstva. Letošnji 7. Rokodelski praznik, ki je eden od dogodkov Slovenskega rokodelskega festivala 2022, se bo odvil v soboto, 10. septembra.

V neposredni bližini bistriškega gradu bo med 8. in 13. uro potekal živahen sejem z bogato prodajno ponudbo rokodelskih izdelkov iz vse Slovenije ter zanimivimi rokodelskimi prikazi. Sejemsko dogajanje bo dopolnjeno s ponudbo pristnih lokalnih dobrot in žlahtne kapljice, glasbo, plesom in številnimi spremljevalnimi dogodki.

V Centru domače in umetnostne obrti bo potekal dan odprtih vrat in ob 10. uri strokovni posvet o težko pričakovanem rokodelskem zakonu in novih možnostih za razvoj rokodelstva, ki jih prinaša. V razstavnem delu centra bo na ogled razstava 8. bienala otroške keramike Terra Mystica, v Razstavišču Graslov stolp pa bo ob 12. uri odprtje mednarodne razstave keramike Izrazi se z barvo. Prijazno vabljeni!

Več informacije: https://keramikacenter.com/novice.php?pid=206

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja