Mateja Premrl se v krativnem procesu nastajanja izdelkov ukvarja predvsem z multifunkcionalnostjo, enostavnostjo in brezčasnostjo. Preproste in premišljene rešitve, svež videz in inovativnost so lastnosti, ki jih imajo njeni izdelki. Posega na različna področja oblikovanja. Poleg oblikovanja tekstilnih izdelkov se spogleduje še z oblikovanjem nakita, izdelkov za otroke, ilustracijo in grafičnim oblikovanjem.

V ustvarjalnem procesu se Mateja poigrava z različnimi idejami, načini izdelave in tehnikami, kar se velikokrat odraža v sami podobi izdelka in večplastnih načinih njegove uporabe; lahko bi celo rekli, da so izdelki didaktične narave. 
Njeni produkti spodbujajo razvoj domišljije in omogočajo prenos izročila in iskanje identitete ter ohranjanje kulturne dediščine. Pri tem rada uporablja stare ročne tehnike v kombinaciji novih tehnologij in svežih umetniških pristopov.

Mateja je zelo aktivna v lokalnem okolju, je namreč gonilna sila Društva Lokalc, ki združuje oblikovalce, umetnike in rokodelce iz Postojne in okolice. 

Mateja Premrl
T: 041/864 – 320
E: m.premrl@gmail.com

 

 


Comments are closed.